Nordic Mons

Nordic Mons on Suomen pohjoispuolella operoiva informaatio- ja turvallisuustekniikan maahantuontiin keskittynyt yritys. Tarve uuteen asialliseen logoon ilmeni Levin etelärinteillä lasketellessa, ja hiljainen ideointi alkoikin jo seuraavassa hiihtohississä. Tunnus, jossa ilmenisi sekä pohjoisuus että modernin teknologian evangelismi… Toive sinioranssiin väripalettiin olikin jo tullut suoraan laskettelukypärästä. Oli aika laittaa niin sanotusti höpinää tötteröön ja suunnitella suorastaan päräyttävä logo yritykselle.

 

Jo ensimmäisessä luonnoksessa esiintyi nimen mukainen vuori-idea yhdistettynä M- ja N-kirjaimiin, mutta setti oli hieman hajanainen ja oli syytä kääriä tiiviimpään pakettiin ympyrän muotoon. Oheisissa kuvissa on ensimmäisenä nähtävillä logon toinen luonnos, joka ei sellaisenaan vielä tyydyttänyt täysin. Lopullisessa logossa vuoret muodostava negatiivinen tila on käännetty, ja tilalle tullut viiva muodostaa kirjaimien sekä vuorten lisäksi sähköistä impulssia muistuttavan käyrän, joka liittyykin firman toimialaan. Nerokasta, eikö! Lisäksi pystysuuntaan lisätyt vastaavanlaiset piikit tuovat pienellä mielikuvituksella mieleen kompassineulan tai pohjantähden.

 

Fonttivalinnassa oli selvää, että on syytä yhdistää elegantti sans serif-tyylinen kirjasintyyppi sekä isoa MONS-sanaa (vuori) alleviivaava massiivisempi vastaava!

 

Ps. Katso myös muut toteuttamamme yrityslogot: RoKa-vaaput ja Tritona

Categories