Ravggon-taustalakana

Jo muutaman vuoden ajan keikkaillut, pohjoissaamenkielistä folk-rock-käristystä tarjoileva orkesteri Ravggon kaipasi hieman visuaalista boostia esiintymisiinsä. Logoja ja tyylejä oli tähän asti tullut ja mennyt kunkin palvellessa aikanaan mallikelpoisesti, mutta nyt oli aika siirtyä johonkin hieman vakiintuneempaan. Keikkalavoille kaivattiin jotain maanläheisen nöyrän mahtailevaa katseltavaa komean orkesterin lisäksi, joten tulenkestävä ja ammattimaisesti valmistettu backdrop oli seuraava luonnollinen askel. Ajatustyö taustalakanan eteen oli alkanut.

 

Sana “ravggon” tarkoittaa tempoilevaa poroa, joka ei järin mielellään seuraa laumaa. On tiedostettu, että liian kirjaimelliset logot ovat usein pahasta, mutta tässä tapauksessa kyseistä puolivilliä kotieläintä muistuttava grafiikka tuntui varsin luontevalta. Mukavan yksinkertainen tyyli löytyi wireframe-tyyppisestä taiteilusta, ja itse tekstin fonttikin syntyi omasta kynästä. Toki tämän tyylittelyn on joku jossain keksinyt jo vuosisatoja sitten ja takaraivossa jyskytti riimukirjoitusten ynnä muiden wanhahtavien väkkäröiden vaikutus, mutta pääasia että lopputulokseen olivat tyytyväisiä kaikki osapuolet! Kokonaisuutta täydentämään tarvittiin vielä jotain lisää, joten mikäpä sopivampaa kuin yhtyeen sielun kotisijan Vuotson gáktista (saamenpuvusta) inspiroitunut nauhakuvio.

 

Taustalakanan tekstuuri mallintaa sisnaa, joka tarkoittaa parkittua poronnahkaa. Emme tohtineet valmistaa taustalakanaa varsinaisesta poronnahasta, sillä sisna sattuu olemaan kallista käsityötä eikä välttämättä täysin paloturvallista! Govus Oy:lle on erityisen tärkeää sen asiakkaiden turvallisuus. Sen sijaan oli tyydyttävä ruskeaan nahkatekstuuriin, jonka värikurveja sekä vääntelemällä että kääntelemällä saimme aikaan miellyttävän sävyn. Itse grafiikat photoshoppailimme muistuttamaan nahkaan poltettua kuviota. Varsinaisen lakanan teetimme backdrop- ja lavarakennetuotantoon erikoistuneella Visionilla, joka työn jälki on erityisen kiitettävää! Nyt kelpaa meluta! Putket kuumiksi ja sormet korviin.

 

Ps. Tsekkaa myös suunnittelemamme Ravggon-singlen kansikuva!

Categories