RoKa-logo

Kesällä 2017 meihin otti yhteyttä muuan Roni Karjalainen, käsintehtyjen RoKa-vaappujen valmistaja. Yhden miehen viehetehdas oli juuri laajentemassa toimintaansa, ja totta kai tässä vaiheessa toimintaa oli tarvetta näyttävälle ja ammattimaisen näköiselle logolle. Kalastus on aina ollut lähellä govuslaisten sydäntä, joten luonnollisesti tartuimme heti tuumasta toimeen ja aloimme suunnittelemaan logon toteutusta.

 

Ronilla, ja niin ikään toiminnassa mukana olevalla Janne Laakolla, oli jo alustava visio logon suurista linjoista. Puhelimessa jutustellessa löysimme heti yhteisen sävelen logon suuntaviivoista, ja palaveri olikin nopeasti ohi. Pojat lähettivät meille paperille luonnostelemansa ajatukset WhatsAppin välityksellä ja painuivat plaanarit suhisten kesäiselle Inarijärvelle. Samaan aikaan myös Oulussa alkoi tapahtua – tosin “vain” piirtopöydällä.

 

RoKa-logo ei suinkaan ole ainoa kala-aiheinen toteutuksemme (ks. Deep Blue Gaming -logo), mutta tällä kertaa lähestymistavan tuli olla hieman toisenlainen. Alkuperäisen idean mukaan logossa tulisi näkyä koukku, johon upotettuna kalan silmä sekä hampaat. Teimme useamman erilaisen vedoksen, joissa varioimme logon värejä ja pieniä yksityiskohtia hampaiden, suomujen, kiduksien ja evien välillä. Ensimmäisen vedoskierroksen jälkeen päädyimme yhdessä evämoodiin sekä urheilullisen sinivalkoiseen ulkomuotoon. Myöhempää kehittelyä ei enää tarvittu, ja pojat vetivät ylös kaksin käsin harjusta samalla kun me viimeistelimme logon sävyjä ja pieniä detaljeja.

 

Lopputuloksena Roni sai yksinkertaisen, näpsäkän ja uniikin logon vaapuilleen – ja me muutaman hyvän vinkin Ivalojoen tammukka-apajille. Toivomme Ronin vaapputehtaan lähtevän käyntiin menestyksekkäästi ja näkevämme RoKa-vaaput pian kaupan hyllyllä. Kireitä siimoja!

Categories